-Met belgerinkel naar de winkel-Stad leent geluidsbegrenzer uit voor evenementen-Zwemlessen in Netepark-Wereldkalenders voor lagere scholen.

Met belgerinkel naar de winkel
Van 5 mei  tot en met 9 juni 2012 doet Herentals opnieuw mee aan de campagne Met belgerinkel naar de winkel van de Bond Beter Leefmilieu en Unizo. De actie wil mensen aanzetten om voor kleine inkopen de auto thuis te laten en de fiets te gebruiken. Wie tijdens deze periode met de fiets gaat winkelen, kan stempels sparen. Met een volle spaarkaart kunnen de deelnemers een prijs winnen. Dit jaar maakt u kans op onder meer fietsen, fietstassen en geschenkmanden van de Wereldwinkel.

Stad leent geluidsbegrenzer uit voor evenementen
Volgens de politiecodex moet de organisator van een evenement op elke geluidsinstallatie een geluidsbegrenzer plaatsen. Verenigingen kunnen binnenkort zulke geluidsbegrenzer lenen bij de stad. De aankoop van de geluidsbegrenzer kost 1.331,91 euro, inclusief btw.

Zwemlessen in Netepark
Het stadsbestuur geeft jaarlijks aan minstens 1.000 kinderen en volwassenen de kans om deel te nemen aan zwemlessen in het Netepark. De gediplomeerde lesgevers leggen de nadruk op het aanleren van een veilige en efficiënte zwemtechniek. In de week van 27 februari 2012 start een nieuwe lessenreeks zwemmen. De kinderen die reeds deelnamen aan de zwemlessen, krijgen voorrang bij een nieuwe inschrijving. De aquaprogramma’s starten op maandag 9 januari 2012. Deze lessen vinden iedere week plaats, behalve tijdens schoolvakanties en op feestdagen.

Wereldkalenders voor lagere scholen
Ook dit jaar schenken het stadsbestuur en de derdewereldraad aan klassen van de lagere scholen van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven een Wereldkalender en een abonnement op het tijdschrift Wereldreis. De kalender en het tijdschrift zijn uitgaven van 11.11.11 en laten de kinderen op een aangepaste manier een reis door de wereld maken zodat ze zich bewust worden van het bestaan van de Derde Wereld.